Uppdaterad information angående verksamhet på Scandinavian Raceway, Anderstorp!

Mark och Miljödomstolen bifaller Gisletorp Lokaler AB's begäran om Inhibition av Länsstyrelsens beslut från den 17 mars 2018 angående punkt 2 och 3 gällande antalet verksamhetsdagar med förhöjda ljudnivåer!

Beslutet från MMD innebär nu att SRW Anderstorp AB och ARC kan genomföra planerad verksamhet fram till dess att Gislaveds Kommuns Bygg-, och Miljönämnd den 21 Maj, tar ett nytt beslut gällande verksamheten på Scandinavian Raceway.

En stor lättnad för ARC som nu kan genomföra både Torsdagens deltävling i Swedish Endurance Cup samt kommande SM-tävlingar i Roadracing. Även SM-deltävlingen i Nordic Time Attack kommer nu att kunna genomföras den 19-20 Maj.

Beslutet har också säkrat övrig verksamhet på anläggningen fram till först och främst den 21 Maj. Kommande beslut från Gislaveds kommun blir avgörande för hur resten av året kommer att se ut för verksamheten på Scandinavian Raceway men SRW och ARC är försiktigt positiva till att kunna genomföra den sedan hösten 2017 planerade verksamheten för resten av 2018 inklusive STCC i mitten av Juni, Swedish TT i månadsskiftet juni-Juli, avslutningstävlingen för SM i Road Racing samt Jubileumstävlingen i September.

.